Home
Geschiedenis
Contact
Statuten
Ledenvergadering
 Cursus aanbod
Basiscursus
Herhalingslessen
AED Training
EHBO bij Kinderen
Jeugd EHBO
Lid worden
Interessante links
Sponsoring

  Eerste Hulp aan kinderen


Hoe goed u ook oplet: een ongeluk zit in een klein hoekje. Ouders weten vaak onvoldoende van EHBO en kunnen in geval van nood niet goed handelen. Er zijn speciale cursussen die gericht zijn op eerste hulp bij kinderen. 

Een pleister plakken kan iedereen en een verbandje aanleggen lukt u waarschijnlijk ook nog wel. Maar wat doe je als je kind zich verslikt in een stukje speelgoed? Of als uw kind een ernstige bloeding krijgt? En wat als uw baby van de commode valt? De eerste minuten zijn cruciaal, zeker bij jonge kinderen. Soms kan wachten op hulp fataal zijn. Het is daarom van belang om een cursus EHBO bij baby's en kinderen te volgen, zodat u precies weet wat u moet doen in geval van nood. 

De moduele Eerste hulp aan kinderen is voor iedereen toegangeklijk vanaf 16 jaar. De module bestaat uit twee dagdelen en een groepsgrootte van ongeveer 8 cursisten. De module richt zich op hulp aan kinderen in de leeftijd 0 tot 8 jaar, die onderverdeeld worden in de baby (0-1 jaar) en het jonge kind (1-8 jaar).

Mocht uw kind onverhoopt een ongeluk krijgen, probeer dan rustig te blijven (hoe moeilijk dit ook is). Loop vervolgens de eerste vier stappen van EHBO af:

1. Zorg voor veiligheid: van het slachtoffer (het kind), maar zorg ook dat je zelf veilig bent;
2. Beoordeel de toestand van het kind. Controleer altijd eerst de drie vitale functies:
                     - De ademhaling
                     - Het bewustzijn
                     - De bloedsomloop
3. Waarschuw de hulpdiensten (bel 112 of in minder ernstige situaties de huisarts) en vertel in welke toestand het kind verkeert en wat de (geschatte) leeftijd is.
4. Verleen eerste hulp

Let op: verplaats je kind alleen als dit écht nodig is. Door het kind te verplaatsen kunt u het letsel soms erger maken. Wacht dus liever tot de hulpdiensten gearriveerd zijn, voordat u het kind oppakt of omdraait.

 

Wilt u uw kinderen kunnen reanimeren en wilt u weten hoe u eerste hulp kunt verlenen bij veelvoorkomende ongelukken bij baby's en kinderen? 

Volg dan de module Eerste hulp bij Kinderen!

De kosten voor deze module bedraagt: €80,00 euro.

 

Wilt u meer informatie over de module Eerste hulp aan Kinderen of wilt u graag de module bij ons volgen? Neem dan contact op via: secretariaat@ehboaduard.nl 

 

 

 

 

   

Wilt u ons sponsoren, dan kan dat ook doormiddel van online bestellingen via Sponsorkliks.

Het kost u niets extra en wij krijgen commissie, op de door u aangekochte producten.  Klik op onderstaande link  om via sponsorkliks te kopen bij uw favoriete webwinkel en de ehbo vereniging in Aduard te steunen.

      http://www.sponsorkliks.com/winkels.php?club=4551